Birçok video içerik üreticisi için bir kazanç kapısı haline gelen YouTube, 6 nisanda resmi blogunda yeni reklam yayınlama politikasını ve kurallarını yayınladı. Açıklanan bilgilere göre bir YouTube kanalının para kazanma özelliğini aktif hale getirebilmesi için, bütün videolarında toplam 10.000 görüntülenme olması gerekiyor. Bu sayıya ulaşamayan kanallarda artık reklam gösterilmesi durduruldu ve artık yeniden YouTube Partner Programı’na katılıp reklam yayınlayabilmeleri için gerekli şartları oluşturmaları gerekiyor. 6 nisan tarihine kadar 10k izlenim altı kanallara sahip içerik oluşturucularının reklamlardan elde ettiği kazançlarda ise bir değişiklik veya düzenleme yapılmayacak.
Geçtiğimiz günlerde şiddet ve ırkçılık içeren videolarda reklam görüntülenmesine izin vermekle suçlanan ve oldukça sıkıntılı günler geçiren YouTube, bu düzenlemeyle bu suçlamalara son verip marka değerini korumayı amaçlıyor. YouTube ürün yönetimi müdürü Ariel Bardin bu konuyla ilgili ” birkaç hafta içerisinde Youtube Partner Programı’na katılmak isteyenler için, yeni inceleme produsürleri getirecegiz, böylelikle 10k ömür boyu izlenmeye ulaşan içerik oluşturucuları için kurallarımıza uyup uymadıklarını inceleyebileceğiz ” açıklamalarında bulundu.
Beş sene önce YouTube, kendi partner programını herkese açık olarak aktif hale getirmişti. Bu reklam dünyası için devrim niteliğinde bir adım oldu. Bu, şu anlama geliyordu. Sadece bir hesap açıp hesabınıza video yükleyebiliyordunuz ve o andan itibaren para kazanabiliyordunuz. Bu atılım, YouTube’nin büyümesine ve internetin en büyük video platformu hale gelmesini sağladı. Fakat bu büyüme gün geçtikçe, özellikle telif haklarını kapsayan bazı problemleri de açıga çıkardı. Çünkü bir çok farklı isim altında, kendilerine ait olmayan içeriklerle para kazanma yoluna giden kullanıcılar ortaya çıktı. Bu durum özellikle büyük kayıt şirketlerini, film yapımcılarını, sanatçıları ve kendi içeriklerini oluşturanları ciddi şekilde rahatsız etti. YouTube bu sorunla ilgili sürekli yaptıgı güncellemeler serisinin en son ve en etkili versiyonunu hayata geçirmiş bulunuyor. Bu düzenlemeyle birlikte, topluluk kurallarına aykırı videolar, hile yoluyla izlenen videolar ve orjinal içerik taşımayan videolardan para kazanılmasının önüne geçmesi sağlanacak. Böylelikle özgün içerik üretimine teşvik ederek daha sağlıklı bir video ortamınında yolunu açmayı hedefliyor.
Bütün bu gelişmeler Sadece 10.000 görüntülenme ile YouTube’dan para kazanabiliceginiz anlamına gelmiyor. Resmi blogundan yapılan açıklamalara göre, bu sayıya ulaşan kanalların izleme referansı sadece partner programına başvuru hakkı veriyor. Bu başvurudan sonra, kanalın aktiviteleri ve içeriği değerlendirmeye alınacak ve hiçbir kural ihlali olmadığı takdirde reklam geliri elde etmeleri hakkına sahip olacaklar. Bu yeni inceleme süreci, YouTube’ın başını bir hayli ağrıtan, 250’den fazla şirketin reklamlarını çekmesi ve akabinde 750 milyon dolarlık bir zararla sonuçlanan, reklamların şiddet, ırkçılık ve terör içerikli videolarda yayınlanması sorununu çözmesi de öncelikli hedefler arasında. Konuyla ilgili Ariel Bardin “yeni inceleme produsürlerimiz, sadece içeriğin orjinal olması değil, reklam yayınlamaya uygun olup olmadığına dair de bize gerekli verileri kazandıracak, sadece oyunu kurallarına göre oynayanları YouTube Partner Programı’na dahil edeceğiz ” şeklinde konuştu.
Bu gelişmeler YouTube Partner Programı için, “şimdilik ” olan yenilikler. Resmi blog açıklamalarına göre, programa dahil olmak ve değerlendirmelerde başarılı olmak için yapılacak yeni düzenlemeler bir kaç hafta içinde açıklanacak. Bu yeni standartlarla birlikte, YouTube’dan gelir elde edenler için şartlar biraz daha zorlaşacak. İçerik oluşturucular için daha aktif, daha ilgi çekici ve içeriği kurallara uygun adımlar atmaya teşvik eden YouTube cephesi, bu avantajını reklam verenler için güven ortamı vermeye çeviricek gibi görünüyor, buda kaybedilen reklam anlaşmalarını yeniden sağlamak adına kaybedilen zararı telafi etmesi demek. Bütün bu gelişmelerin ziyaretçilere tek etkisi, henüz güncellemeler yeni olduğundan dolayı,”şimdilik” videolarda daha az reklam görmeleri olucak.
Instagram'da En Sık Karşılaşılan Hatalar Ve Çözümleri Günün büyük bir kısmı Instagram sayfalarında geçiyor, bilgi ve haber paylaşımı, eğlenceli ve…
Instagram Fenomenlerinin Kullandığı Vazgeçilmez Uygulamalar Instagram’da her gün milyonlarca fotoğraf ve video paylaşılıyor, bazı fotoğraflar sıradan özellikleri ile ilgi çekmiyor…
İnstagram’da Butik Sahibi Olmak -Dijital Pazarın Sosyal Ağı!- Son yıllarda instagram üzerinde açılan butiklerin sayısı hızla artıyor. Açılan butik hesapları…
Sosyal Medya Pazarlamanızda Daha Çok Kazanmanızı Sağlayacak Detaylar Dijital medya pazarlaması günümüzde daha etkin bir rol almaya başlıyor, hedef kitleye daha…
İnstagram Reklamlarından Daha Fazla Dönüt Almak Ne Yapmalı? Dijital pazarlama markaların artık en çok konuştuğu ve üzerinde durduğu konulardan biri…
İnstagram Arama Geçmişi Silme Günümüzün en çok kullanılan dijital sosyal platformlarından biri olan instagram’da arama geçmişi kayıtları düzenli olarak tutuluyor.…