Sayfa İçeriği
Facebook’un 1,5 milyardan fazla kullanıcısı olduğu düşünüldüğünde işletmenizin bu platformda sayfasının olması gereklilikten de öte bir durumdur. Facebook’ta sayfa kurmak basit olsa da, hedef müşteri çekmek zaman ve çaba gerektirir. Eğer etkileşimli, beğenilebilir ve fark edilebilir bir sayfa oluşturmazsanız müşteri çekme ihtimaliniz neredeyse yoktur.
Facebook sayfanınız daha çekici hale getirmek için işte 13 ipucu;
1) Şirket sayfanız için sahte profil açmayın.
Facebook İşletme Hesabı (örneğin Extlikes Facebook Sayfası) açmak için “sahte” kişisel hesap (örneğin Yusuf Extlikes) açanları çok duydum. İnsanların bunu yapmasının sebebi çalışanların, kişisel hesaplarına bağlı olan şirket hesabını suistimal etmesini ya da sadece kişisel hesaplarında paylaşacakları bir gönderiyi yanlışlıkla şirket sayfasında paylaşmalarına engel olmaktır. Fakat, Facebook’un kullanım koşullarına göre birden fazla kişisel hesaba sahip olmak yasaktır ve Facebook’a işletmenizin hesabını kapatması için iyi bir sebep verir.
Kesinlikle ideal değil.
Bunun gibi sıkıntıları engellemek için Facebook işletme sayfanızda çalışanlarınıza yönetici ve editörlük yetiklerini verebilirsiniz. Fakat yetki vereceğiniz çalışanlarınıza yeterli eğitimi verdiğinize emin olun ki, kim olarak, nereye, nereden, paylaşım yapacaklarını bilsinler.
Sayfa yöneticisi olarak, gönderinizi yazarken, gönderi kutusunun sol üst tarafından hangi profille paylaşım yapmak istediğinizi seçebilirsiniz.
2) Kolay fark edilen bir profil resmi koyun
Potansiyel takipçilerinizin sizi kolayca tanıması için kolayca tanınabilir bir profil resmi seçin. Şirket logosu ya da danışman gibi bir pozisyondaysanız bir yüzünüzün bir fotoğrafı yeterli olacaktır. Tanınabilir olmak, takip edilmek için özellikle Facebook aramada önemlidir. Profil resminizi profilinizin en tepesinde ve bütün paylaştığınız gönderilerde gözükecektir o yüzden akıllıca seçmeniz gerekmektedir.
Bir resim seçerken Facebook’ta profil resminin 180 piksele 180 piksel olduğunu unutmayın.
3) Alımlı bir kapak fotoğrafı seçin
Bir sonraki adım alımlı bir kapak fotoğrafı seçmektir. Kapak fotoğrafınız, Facebook sayfanızın üst kısımını kapladığı için, ziyaretçilerinize kaliteli ve alımlı bir şey seçmeye özen gösterin.
Facebook’ta kapak fotoğraflarının 851 piksel genişliğinde ve 315 piksel uzunluğunda olması gerektiğini unutmayın.
4) Profil resminizin ve kapak fotoğrafınızın açıklama kısımlarını linklerle optimize edin
Facebook’ta hedeflerinize göre, profil resminizin ve kapak fotoğrafınızın açıklama kısımlarında web sitenizin linkini koymayı düşünebilirsiniz. Bu bir blog yazısı, müşteri bilgilerini almaya yönelik içerik ya da sadece basit bir “Hakkımızda” sayfasını olabilir. Bu linkler ilgili kullanıcılar için şirketinizi tanıtmanın en iyi yollarından bir tanesidir ve profil resminizin ve kapak fotoğrafınızın bu linkleri sergilemek için en iyi vitrindir. Ayrıca varsa diğer sosyal medya profillerinizin linklerini vermek de mantıklı bir hamle olacaktır.
5) “Hakkında” kısmını temel bilgilerle doldurun
Sayfanızın en önemli kısımlarından birin “Hakkında” kısmı olduğunu unutmayın çünkü şirketiniz hakkında bilgi arayanların ilk bakacağı yer burasıdır.
Sayfanızın sol kısmında yer alan “Hakkında” kısmına şirketiniz hakkında kısa ama tanıtıcı bir yazı koyun. Böylece potansiyel takipçileriniz sayfanızın neyle alakalı olduğunu ve neden takip beğenmeleri gerektiğini anlayabilirler.
6) Fotoğraf ve video paylaşın
Neden fotoğraf ve video? Çünkü Quintly tarafından yapılan bir araştırmaya göre en çok ilgi çeken içerik bu ikisi.
Bu tarz içerik paylaşmanın bir diğer nedeni ise “Fotoğraflar” ve “Videolar” sekmelerinin dolu gözükmesidir.
[ilginiziCekebilir id=”518″]
7) Diğer türdeki içeriği ihmal etmeyin
Eğer sadece fotoğraf ve video paylaşırsanız, Facebook’ta ulaştığınız kişi sayısında ve etkileşimde düşüş görebilirsiniz. Fotoğraflar ve videolar en ilgi çekici içerik tipi olsalar da, bunlardan çok fazla paylaşırsanız, sayfanız zarar görebilir. Bu yüzden arada bir blog yazılarına veya sitenizin başka bir yerine giden linkler paylaşmayı ihmal etmeyin.
Facebook’ta paylaştığınız içeriğin optimize olduğu emin olun. Facebook içerikle ilişkili görselleri de çekeceği için sitenize koyduğunuz resimlerin Facebook standartlarına uygun olduğuna emin olun. Yoksa, paylaştığınız içerik kullanıcılarınızın ve sizin akışınızda istediğiniz boyutta çıkmayabilir.
Eğer 600×315 piksel boyutlarından küçük bir görsel kullanırsanız, gönderinizin ve boyutu da buna göre düşük olacaktır. Bu yüzden bu ölçülerden hatta 1200×650’den büyük bir görsel kullanmaya çalışın. Ayrıca paylaştığınız linklerin Facebook’a optimize olduğuna emin olun.
8) Gönderileriniz için ideal zamanlamayı ve sıklığı belirleyin
Facebook içerik stratejisinin en önemli unsurlarından bir tanesi de ne sıklıkta, ne zaman gönderi paylaştığınızdır. Zamanlamayı iyi ayarlamak önemlidir çünkü bu uzun vadede sayfanızın ne kadar başarılı olacağını etkileyecektir. Günde birkaç defa gönderi paylaşmak Haber Akışı’nda yer kapmak için stratejik bir hamle olabilir ama zamanla ve sıklığı iyi ayarlayamazsanız, kendi ayağınıza sıkarsınız.
Çünkü, eğer kısa bir süre içerisinde çok fazla paylaşım yaparsanız, Facebook’un algoritması bunları bir araya getirip, gizlenmiş gönderileri işe yaramaz hale getirir. Bunu önlemek için hedef kitlenizin ne zaman ve ne sıklıkta Facebook’ta olduğuna bakın, farklı saatleri deneyin ve performansını inceleyin ve gönderi stratejinizi bunun üzerine kurun.
Facebook sayfalarında gönderilerinizi zamanlamak için bir özellik bulunuyor. Dilerseniz bu özelliği kullanarak her seferinde Facebook ile ilgilenmek durumunda kalmazsınız.
9) Önemli gönderileri sabitleyin
Facebook sayfanızda yeni içerik paylaştığınızda eski gönderiler giderek gömüleceklerdir. Fakat bazen, yeni gönderiler paylaştıktan sonra bile, bazı gönderilerin sayfanızda daha uzun kalmasını isteyebilirsiz. Bunu çözmek için Facebook her defasında bir kere bir gönderiyi sayfanızın başına sabitle imkanı tanıyor. Bu sabitlenmiş gönderileri etkinlikleri indirimleri veya önemli ürün güncellemelerini tanıtmak için kullanabilirsiniz
10) Takipçilerinizin size özel mesaj gönderip gönderemeyeceğine karar verin
Eğer Facebook takipçilerinizin size doğrudan sayfanız üzerinden özel mesaj göndermelerini istiyorsanız, mutlaka mesajlar özelliği aktive etmelisiniz. Bu özelliği sayfanızın üst tarafındaki mesajlar kısmından, eğer yönetici iseniz açabilirsiniz.
Eğer mesajlara bakmaya ve cevap vermeye zamanınız varsa, takipçilerinizin size daha kolay ulaşmaları için bu özelliği kullanmanızı öneririz. Eğer mesaj kutusunda takipçilerinizle iletişeme geçecek kaynağınız yoksa, “Hakkında” kısmında size ulaşmanın en kolay yolunu mutlaka belirtin.
11) Sayfadaki yorumları inceleyin ve cevap verin
Takipçilerinizle iletişimden bahsederken, yorumları es geçmek olmaz. Bildirimler sekmesinden yorumları izleyebilir ve cevap verebilirsiniz. Her ne kadar bütün yorumlara cevap vermeniz gerekli değilse de, mutlaka tartışmaları yakından izlemeniz gerekmektedir.
12) Daha fazla takipçi kazanmak için sayfanızı tanıtın
Sayfanızı içerikle doldurduğunuza göre, tanıtma vakti geldi demektir.
E-postalarınıza ve web sitenize Facebook beğeni ve takip butonları ekleyerek, müşterilerinizi doğru sayfaya yönlendirin. Ayrıca bağlantılarınıza artık Facebook’ta olduğunuz bildiren bir e-posta yollamayı ihmal etmeyin çünkü tanıtım olmadan sayfanızın büyümesi çok daha zor olacaktır.
Unutmayın eğer bir işletmeyseniz, Facebook beğeni sayınız oldukça önemlidir. Bu sayı ayrıca potansiyel müşterilerinizin artışını da sağlayacaktır.
13) Çabalarınızın etkisini artırmak için reklam vermeyi düşünün
Facebook’ta neyin işinize yarayacağını bildiğinize göre, hedef kitlenizde yankı uyandıracağını düşündüğünüz gönderilerinize biraz fazladan destek verebilirsiniz Facebook reklamlarına ayrılan küçük bir bütçeyle çok yol alabilirsiniz.
Leave A Comment