Categories: Sosyal Medya

Facebook Şirketi Nasıl Açılır Ve Yönetilir?

Ticarette basamak atlanmasına, hatta şirketlerimizin tanıtımları yanında cirolarının da artmasına sebep olan facebook;

Başlarda kişisel hesaplarımızla anılarımızı paylaştığımız, özlemleri bir nebze de azaltan ve iletişimi telefonla görüşmekten ileriye götüren bir sosyal ağ olan facebook dünyadan milyonlarca kullanıcıyla firma olarak gittikçe büyüyor. Kendisi globalleşen, bünyesindekileri de büyüten bir alan oldu.

Facebook Ve Firmalar

Bazı gelişimleri öncede fark eden firma sahipleri; tanıtımın yaparak kendilerini duyurabileceklerini anladıkların da çoktan firma facebook bilgileri ile sosyal mecralarda yerini almıştı bile. Facebook kurumsal hesaplarınızı açarak reklam tanıtımlarına başlamış, sosyalleşmiş ve isminizi duyurmuş oluyorsunuz.

Organizasyonlarınızı, etkinliklerinizi büyük kitlelere ulaştırabilecek bir alan da siz de söz sahibi olarak hitap ettiğiniz konu da yani iş alanlarınız da şirketinizin tarzınız belirliyorsunuz.

Facebook Şirket Hesabı

Facebook şirket hesabı oluşturmak için önce kişisel bir hesabınız gereklidir. Bu kişisel hesabınız açacağınız sayfa da yönetici olmanızı sağlayacak. Sayfa oluştur kısmından hangi alan da aktif olacağınızı belirten butonlar olacak, tabi ki sizin seçeceğiniz ‘’ Şirket, kuruluş ve Enstitüsü’’ butonu ile firma bilgilerini girerek artık şirket hesabını facebook da aktif bir şekilde açmış bulunacaksınız.

Firma Hesabınızı Nasıl Düzenlersiniz?

Şirket sayfanızı açtıktan ilk önce profil fotoğrafınız da mutlaka logonuzu kullanmanız gerekecektir. Bunun sebebi ise siz isminiz ile bu logoyla hafızada kalacaksınız. Daha sonrasında sırasıyla sayfa da kapak fotoğrafınızı belirlemek, burada ise işini bilen bir grafik tasarımcıdan sizin şirketinizi yansıtan, anlatan, bir ya da birkaç kapak fotoğrafı tasarımı düzenlemesidir.

Facebook İşyeri Ekleme

Sizi anlatan görseller ve logo ile sayfanızı oluştururken, bir diğer konu şirketinizi tanıtıcı yazılar da eklemeniz oldukça önemlidir. Facebook işyeri ekleme aşaması sonuç kısmımız diyebiliriz. Önce kendi şahsi hesabınızın da bir tanıtım profili olduğunu unutmamalı ona göre düzenlemelisiniz, sonrasında ise şirket hesabınız da ki ‘’hakkında’’ kısmından, şirketi tanıtıcı kelimeleri ve alanları belirtmelisiniz. Şirket iletişim ve adres bilgileriniz tam girilmiş olmalı ve firmanızın internet hesabınız, facebook firma sayfanız da mutlaka belirtilmelidir.

Utku Yilmaz

Recent Posts

  • Genel

Instagram’da En Sık Karşılaşılan Hatalar Ve Çözümleri

Instagram'da En Sık Karşılaşılan Hatalar Ve Çözümleri Günün büyük bir kısmı Instagram sayfalarında geçiyor, bilgi ve haber paylaşımı, eğlenceli ve…

6 sene ago
  • Instagram

Instagram Fenomenlerinin Kullandığı Vazgeçilmez Uygulamalar

Instagram Fenomenlerinin Kullandığı Vazgeçilmez Uygulamalar Instagram’da her gün milyonlarca fotoğraf ve video paylaşılıyor, bazı fotoğraflar sıradan özellikleri ile ilgi çekmiyor…

6 sene ago
  • Genel

İnstagram’da Butik Sahibi Olmak -Dijital Pazarın Sosyal Ağı!-

İnstagram’da Butik Sahibi Olmak -Dijital Pazarın Sosyal Ağı!- Son yıllarda instagram üzerinde açılan butiklerin sayısı hızla artıyor. Açılan butik hesapları…

6 sene ago
  • Instagram

Dijital Medya Pazarlaması #Kazandıran Detaylar Nelerdir?

Sosyal Medya Pazarlamanızda Daha Çok Kazanmanızı Sağlayacak Detaylar Dijital medya pazarlaması günümüzde daha etkin bir rol almaya başlıyor, hedef kitleye daha…

6 sene ago
  • Genel

İnstagram Reklamlarından Daha Fazla Dönüt Almak Ne Yapmalı?

İnstagram Reklamlarından Daha Fazla Dönüt Almak Ne Yapmalı? Dijital pazarlama markaların artık en çok konuştuğu ve üzerinde durduğu konulardan biri…

6 sene ago
  • Instagram

İnstagram Arama  Geçmişi Silme

İnstagram Arama  Geçmişi Silme Günümüzün en çok kullanılan dijital sosyal platformlarından biri olan instagram’da arama geçmişi kayıtları düzenli olarak tutuluyor.…

6 sene ago