Facebook 2 Milyarı Geçti!

/, Öne Çıkarılanlar/Facebook 2 Milyarı Geçti!

Facebook 2 Milyarı Geçti!

Sosyal medya sitelerinin belki de en çok kullanılanı olan Facebook, sürekli kendini büyüyor ve anlık trafikler konusunda da oldukça iddialı bir site. Yoğun trafiği, geniş bant alanı ve sınırsız bir yapısı ile milyarlara hitap eden Facebook, aylık 2 milyarın üzerinde bir kullanıcı sayısına ulaşmış durumda. Bu duruma dair üretilen, bizlerin karşısına çıkarılan ve olması gereken pek çok güncel haber var. Gelin bu konuyu konuşalım ve 2 milyarı geçen aylık trafik sayısının üzerine düşünelim. Dünyanın en büyük sosyal ağı olarak bilinen (rakamlarla da açıklanan) Facebook, aktif kullanıcı sayısı ile ne kadar büyük olduğunu bizlere gösteriyor. Bu gösteriş oldukça etkin ve verimli bir gösteriş olsa da, ciddi bir artı sunduğunu söyleyebiliriz. 2004 senesinde yayın hayatına başlayan Facebook, hızlı bir yükseliş ile çıktı karşımıza. Gündemden hiç düşmeyen site, artık hemen hemen herkesin bir şekilde kullandığı bir mecra haline geldi diyebiliriz. Son birkaç sene içerisinde çıkarılan yeni sosyal ağ çalışmalarından tutun da, alternatif denemeler hep Facebook’un büyüme hazına yeniliyor. Haliyle durum çok daha önemli bir hal alıyor. 13 senelik yayın hayatı boyunca belki de en çok konuşulan mecra olan Facebook, nihayet büyük bir kitleye ulaşmış durumda. Sitenin sahipleri söz konusu büyümeyi ‘sürdürülebilir başarı ilkesi’ olarak yorumluyorlar.

Kuruluşundan 5 Yıl Sonra 

Kuruluşundan 5 yıl sonra ulaştığı 1 milyarlık aylık aktif kullanım sayısı, Facebook’un başarısına önemli bir örnek. Bu başarının ardından geçen süre zarfında (yani 8 sene sonra) 2 milyarlık barajı da aşmış bulunuyor. Haliyle firma için önemli bir artış ve çok ciddi bir büyüme. Site yöneticileri, ortalama 800 milyon kişinin aktif olarak beğeni yaptığını dile getiriyor. Ayrıca 175 milyon kişinin de düzenli içerik paylaşımı ile oldukça güçlü bir havuz oluşturduğunu söylüyor. Dünyayı birbirine bağlama konusunda iddialı adımlar atan Mark Zuckerberg, söz konusu başarı için, bazı yorumlarda bulundu. Dünyayı birbirine bağlıyoruz ve gelişiyoruz. Ardından daha da yakınlaşıyoruz ve mutlu oluyoruz tarzı bir yorum yaparak, 2 milyarın sevincini yaşayan Zuckerberg, daha da hızlı büyümenin peşine düşmüş durumda. Her bireyin bir kimlik kartı olması gibi, her bireyin bir Facebook hesabı olabilir mi sizce? Ya da bu tarz bir profil durumu söz konusu olabilir mi? Neden olmasın…

Çeşitli Platformlar ve Hikaye Özelliği

Malumunuz, Snapchat olaylarından sonra, satın alamadığı şirketin bütün özelliklerini kendi platformlarına getiren Facebook, İnstagram ve WhatsApp üzerinde de story özelliğini aktif olarak bütün kullanıcılarına sunmuş idi. Bu yüzden ciddi ciddi eleştiri oklarına hedef olan Facebook, kamuoyu tarafından da özellik hırsızlığı ile suçlanmış idi. Tabi sonra durumlar biraz daha büyüdü ve insanlar kabullenmeye başladı. Şu sıralar mesela, aktif olarak kullanıyoruz İnsta Story özelliğini değil mi? Demek ki başta yadsıyamadık ama sonradan keyif aldık. Çünkü İnstagram, Facebook’un bir ürünü ve iki taraftan da insanları sürekli içeride tutmak istiyor. WhatsApp, daha çok mesajlaşma uygulaması olduğu için aktif içeride tutma durumu söz konusu değil. Lakin İnstagram ve Facebook, bu çalışma için ciddi farklılıklar oluşturmuş durumda. Merakla yeni özellikleri bekliyor olacağız. İnsagram ve diğer uygulamaların akıbeti de, Facebook kitlesinin artışı belirleyebilir.

Etkileşimin Özellikleri

Genelde insanlar, Facebook’tan ziyade messenger uygulamasını kullanıyor. Çünkü çoğu insan Face içerisinde aktif bir gezinti yapar iken, çoğu kişi de bu durumu tamamen iletişim üzerine kuruyor ve siteye giriş yapmıyor. Yani belirli tarihlerde ve zamanlarda yapılıyor girişler. Bu yüzden aslında kişilere dair ön plana çıkarılan pek çok çalışma var ve bu çalışmaları da kendi özel hayatlarına uyguluyor insanlar. Etkileşimin özellikleri konusunda, messenger kullanıcı sayısının da oldukça yüksek olduğunu düşünüyoruz.

By |2017-06-29T23:00:28+00:00Haziran 29th, 2017|Facebook, Öne Çıkarılanlar|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment